De kinderen van de groepen 5 t/m 8 van de basisschool “de Hekakker” in Norg krijgen de mogelijkheid om op de vrijdagmiddag deel te nemen aan een zgn. atelier. Het gaat hierbij om activiteiten op 4 vrijdagmiddagen, zoals cultuur, sport, techniek, enz.

6 studenten van het MBO Terra college in Groningen, hebben deze kinderen begeleid tijdens een Agrarische activiteit.

Op de eerste vrijdag kregen de kinderen een theorie les op school, waarna ze op de 2e vrijdag bij Hoven landbouwmachines werden ontvangen met ranja en koek. Er werd uitleg gegeven wat er zoal word gedaan bij Hoven landbouwmachines, daarna een korte rondleiding, waarna de kinderen in groepjes werden gedeeld, en ze middels een speurtocht door het bedrijf gingen, en vragen moesten beantwoorden.

In de werkplaats moesten ze o.a. de vraag beantwoorden waar het grote gele en rode apparaat voor waren. Nou dat was niet zo moeilijk, want één van de monteurs was tijdens de rondleiding net bezig geweest een band te repareren.

Op alle vragen moest er gekozen worden uit 3 antwoorden. Voor ieder goed antwoord kregen ze een letter, en met deze letters moesten ze een woord vormen. Dit woord was: DEUTZ-FAHR. Alle groepjes hadden het goede antwoord gevonden.

Volgens ons vonden alle kinderen het een leuke en leerzame middag, en wij van Hoven landbouwmachines vonden het ook geweldig om te doen.

Welkom!
Eerst een rondleiding
Arjan geeft antwoord op de vragen van de kinderen.
Van binnen naar buiten en weer terug, een echte speurtocht.